Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρτ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 36 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση άφιξης παράτυπων μεταναστών στη περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαϊου εντοπίστηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ένα σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 19 άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι».

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ το σκάφος τους βυθίστηκε λόγω της κακής του κατάστασης.

Προστίθεται ότι «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 9ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

Οι υπόλοιποι 25 επιβάτες, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο άνδρας οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος αφορούν παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και μεταφορά προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.