Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΚΥπΥ

Ο Μαρίνος Καλλής είναι ο νέος Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Όπως ανέφερε, ο Μαρίνος Καλλής ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ.

Στη θέση των μελών του οργανισμού  διορίστηκαν ο Ανδρέας Θεοδωρίδης, ορκωτός λογιστής, ο Ανδρέας Τρόκκος, Οικονομολόγος, η Κρίστη Γιάλλουρου μέλος και του προηγούμενου Δ.Σ ΤΟΥ ΟΚΥπΥ, ο Δρ. Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως Βοηθός Διευθυντής στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και ο Δρ. Χρυσόστομος Κόκκινος, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 ήταν Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατέληξε η Δρ. Κανάρη, παραμένουν εκ της θέσεως τους (ex – officio) μέλη οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

ξγφ

Ο κ. Καλλής έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτικές, δημόσιες και κρατικές εταιρείες σε εκτελεστικές και μη εκτελεστικές θέσεις σε ένα φάσμα βιομηχανιών.

Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της G. Kallis Manufacturers Ltd, κατασκευαστής και λιανοπωλητής ενδυμάτων κα διαχειρίζεται ακίνητα και επενδύσεις σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Α. Eternity Capital Management Ltd, ιδιωτική αδειοδοτημένη κυπριακή εταιρεία επενδύσεων, ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Apollo Global Equity Fund of funds Variable Capital Investment Company PLC, αδειδοτημένο λιανικό εμπόριο που επενδύει σε παγκόσμιες μετοχές, ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην Κύπρο, ως μη Εκτελεστικός Διευθυντής της Swissport Cyprus Ltd, μια κορυφαίας εταιρείας που εκτελεί την επίγεια εξυπηρέτηση αεροπορικών εταιρειών σε δυο αεροδρόμια της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Cyprus Airways PLC and Vitatrace Nutrition Ltd.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο κ. Καλλής σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham U, ΒΑ Ηons στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά και εκπαιδεύτηκε σαν ορκωτός λογιστής (ICAEW).