Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές. 

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Πώς έγινε η τραγωδία

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο 37χρονος πήρε το 5,5 μηνών παιδί του, το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του. Ο πατέρας πάρκαρε το όχημα, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε ότι το παιδί δεν πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό. Οταν εκείνη κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της έλαβε την απάντηση «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.