Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγ

Σκύλος στην Ιαπωνία έσωσε τη ζωή ενός άνδρα που έπαθε καρδιακή προσβολή,

Όπως μεταδίδει το cnn με το αδιάκοπο γάβγισμα του όταν είδε τον άνδρα να καταρρέει σήμανε συναγερμό και έκανε ανθρώπους να τρέξουν προς το μέρος του άνδρα για να του παράσχουν οι πρώτες βοήθειες.

Ο σκύλος, χαιρετίστηκε ως ήρωας στην Ιαπωνία μετά από αυτό το περιστατικό, έλαβε μια επίσημη επιστολή εκτίμησης από τοπικούς πυροσβέστες σε ειδική τελετή τον περασμένο μήνα για το γενναίο έργο του σε μια λέσχη ιππασίας στο Wakaba-ku, στην πόλη Chiba.

Σύμφωνα με τον ιππικό σύλλογο, ένας άνδρας γύρω στα πενήντα του κατέρρευσε στο πάρκο ιππασίας στις 25 Φεβρουαρίου. Η Κουμέ, ένα συνήθως ήρεμο κουτάβι, σήμανε συναγερμό με τα γαβγίσματα της που στη συνέχεια επέτρεψε στους ανθρώπους να σπεύσουν να τον βοηθήσουν.

«Ο Κουμέ είναι συνήθως ήσυχος και γαβγίζει μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις», είπε η Yuna Maruo, μια 23χρονη εκπαιδευτής ιππασίας που συμμετείχε στη διάσωση του άνδρα εκείνη την ημέρα. «Αλλά όταν προκύπτει έκτακτη ανάγκη, ο Κουμέ γαβγίζει».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Wakaba δήλωσε ότι μπορεί να χορηγηθεί σωτήρια θεραπεία σε θύματα καρδιακής προσβολής εάν οι άνθρωποι είναι σε εγρήγορση για «την παραμικρή αλλαγή».

«Η δράση του Κουμέ στην έκκληση για βοήθεια και οι ενέργειες του προσωπικού ήταν μια τέλεια απάντηση», είπε ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής.