Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαδικτυακή απάτη

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε γυναίκα ηλικίας 38 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 38χρονη, τον περασμένο Απρίλιο, εντόπισε διαδικτυακή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, στην οποία διαφημίζονταν σχέδια επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, με σκοπό την απόδοση κέρδους. Η ίδια επικοινώνησε με εκπρόσωπο της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο οποίος την έπεισε να δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων.

Με την καθοδήγηση του υπόπτου, η 38χρονη προχώρησε στην πληρωμή μέσω τριών τραπεζικών εμβασμάτων, ύψους 200 ευρώ, 2,500 ευρώ και 12,960 ευρώ αντίστοιχα, σε λογαριασμό ηλεκτρικής τράπεζας που της υπέδειξε ο ύποπτος, για επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Με το συνολικό ποσό που πλήρωσε η 38χρονη να ανέρχεται στις 15,660 χιλιάδες ευρώ, όταν η ίδια αργότερα ζήτησε από τον ύποπτο να τη βοηθήσει να αποσύρει τα χρήματα της, αυτός της ανάφερε πως θα πρέπει πρώτα να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Αφού η 38χρονη υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη, το πρωί σήμερα προχώρησε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού, διερευνά την υπόθεση.