Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου

Για να τιμούμε γνήσια την αντιφασιστική νίκη, για να καταθέτουμε με ειλικρίνεια τα στεφάνια της αγάπης μας και της τιμής που αποδώσουμε στους αντιφασίστες αγωνιστές και όλες εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό πρέπει να συνεχίσουμε  και να εντατικοποιούμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά σήμερα για να μην ζήσει η ανθρωπότητα σήμερα τέτοιες τραγωδίες όπως έζησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Γιατί σήμερα, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ επικίνδυνο σκηνικό για την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα αφού «ο φασισμός, η ακροδεξιά σηκώνουν κεφάλι και μάλιστα διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να κανονικοποιήσουν τη ακροδεξιά και τον φασισμό».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «για να τιμούμε γνήσια την ακτιφασιστική νίκη, για να καταθέτουμε με ειλικρίνεια τα στεφάνια της αγάπης μας και της τιμής που αποδώσουμε στους αντιφασίστες αγωνιστές και όλες εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό πρέπει να συνεχίσουμε  και να εντατικοποιούμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά σήμερα για να μην ζήσει η ανθρωπότητα σήμερα τέτοιες τραγωδίες όπως έζησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο κ Στεφάνου μιλούσε κατά την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν της 9ης του Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης σε Μνημείο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Λευκωσία. 

Στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί και η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.