Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μνημόσυνο Παπασταύρου

Η μνήμη του φλογερού στρατολόγου της ΕΟΚΑ Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, τιμήθηκε και φέτος.

Το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο τους στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί αλλά και αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 – 59 τίμησαν την μνήμη του φλογερού αγωνιστή του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, ο οποίος με την αγάπη του στο Θεό και την πατρίδα, ενέπνευσε χιλιάδες νέους να ταχθούν στον επικό αγώνα για αυτοδιάθεση και εθνική ολοκλήρωση.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου, Κώστας Παπασταύρου δήλωσε: «Μην ξεχνάμε ότι στα χέρια του Παπασταύρου πέρασαν με όρκους για την απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωσης με τη μάνα Ελλάδα δεκάδες ή και εκατοντάδες αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955 – 59. Επομένως σήμερα με μεγάλη ευλάβεια τιμούμε τη μνήμη του μεγάλου αυτού αγωνιστή της Κύπρου και τα συνθήματα αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται αλλά ιστορικά να παραμένουν στις καρδιές μας».

Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, που βρίσκονται στον περίβολο του ομώνυμου ιδρύματος και του παρεκκλησιού του Αγίου Νεκταρίου.