Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Περού ανθρακωρύχοι

Άγνωστος αριθμός εργατών έχασαν τη ζωή τους ύστερα από φωτιά που ξέσπασε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε ορυχείο χρυσού στο Περού, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να ανασύρει τους νεκρούς.

Έως και 27 εργάτες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους, ανέφεραν χθες σε ανακοίνωση οι αρχές της περιοχής της νότιας Αρεκίπα όπου βρίσκεται το ορυχείο.

Ίσως να έγινε βραχυκύκλωμα

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών δεν έχει επιβεβαιωθεί «διότι δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος τηλεφωνικά από το ορυχείο». Παράλληλα, ανέφεραν ότι η φονική πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Σε εικόνες που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο.

Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου είναι μια μικρή εταιρία, η Yanaquihua. Εκπρόσωποί της δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το Περού είναι ο βασικός παραγωγός χρυσού στη Νότια Αμερική και οι εξορύξεις αποτελούν σημαντική βιομηχανία για τη χώρα. Κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες θανάσιμα δυστυχήματα, κυρίως σε μικρά ορυχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ