Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σουδάν

Οι αντίπαλες κυβερνητικές φατρίες στο Σουδάν πρόκειται να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία μετά από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων στο Χαρτούμ και τη νοτιοδυτική περιοχή του Νταρφούρ που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν. 

Εκπρόσωποι του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έφτασαν στη Τζέντα για «προδιαπραγματευτικές συνομιλίες» με στόχο την καθιέρωση μιας διαρκούς εκεχειρίας που θα επιτρέψει τη βοήθεια σε εκατομμύρια απελπισμένους αμάχους που έχουν παγιδευτεί από τις μάχες.

Μια κοινή δήλωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, που έχουν φέρει κοντά τις δύο πλευρές μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες, ανέφερε: «Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν και τα δύο μέρη να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα του σουδανικού έθνους και του λαού  και να συμμετέχουν ενεργά στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της σύγκρουσης».

Στην πόλη Μπαχρί, απέναντι από το Νείλο, ακούστηκαν πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη συνέχεια εκρήξεις. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τις συνομιλίες να γεννούν ελπίδες για κατάπαυση του πυρός. 

Πηγή: Skai.gr