Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για καταιγίδες και χαλάζι. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί και θα εκπνεύσει στις 18:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, κατά το διάστημα αυτό θα παρατηρούνται καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση, κυρίως στο εσωτερικό και τις βόρειες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, στα νότια και ορεινά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, παρόλο που αρχικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, παρόλο που τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στα βόρεια και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και μετά θα καταστεί τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που μετά το μεσημέρι, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.