Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πόθεν έσχες

Τρία μέλη του Υπουργικού  συμβουλίου  χωρίς φορολογική δήλωση εντόπισε η ελεγκτική υπηρεσία μετά την δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες στην Βουλή από το Κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ ο   Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Τα επόμενα βήματα της υπηρεσίας ανέλυσε σήμερα από το ΜΜ ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής. 

«Έχουμε αποφασίσει να διεξάγουμε έλεγχο επι φορολογικών  θεμάτων αν έχουνε υποβάλει  πότε υπέβαλαν  πότε δεν υπέβαλαν, αν καθυστέρησαν, γιατί καθυστέρησαν, τι ενέργειες έκανε το τμήμα φορολογίας», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Από τον προκαταρκτικό έλεγχο της ελεγκτικής υπηρεσίας, προέκυψε ότι δυο υπουργοί εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις, ενώ τρίτο μέλος του κυβερνητικού σχήματος εμφανίζεται να έχει δηλώσει εισοδήματα στο Τμήμα Φορολογίας μια φορά.

«Κάποιος που παίρνει κάτω από 19500 δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση, άρα ότι δεν σημαίνει ότι  δεν βρήκαμε για 2 3 4 άτομα  σημαίνει  ότι προκύπτει κάτι μεμπτό ,οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι και το 2020  είναι στο σύστημα αυτές του 2021 δεν είναι το σύστημα  τις ζητήσαμε », υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης.

Ένα εκ των τριών αυτών στελεχών της κυβέρνησης που δεν έκανε φορολογική  δήλωση είχε εισοδήματα ελαφρώς πιο υψηλά από τις 19.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  με το γενικό ελεγκτή στην χθεσινή του παρέμβαση να  διευκρινίζει  ωστόσο, ότι αν αφαιρεθούν ποσά που εκπίπτουν από τη φορολογία, τότε «δεν θα καλείτο να πληρώσει φόρο εισοδήματος.

Το άλλο πρόσωπο που είναι άγνωστο στη τμήμα φορολογίας προς το παρόν η Ελεγκτική υπηρεσία δεν εντόπισε οποιοδήποτε εισόδημα.