Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας παραπέμπεται η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως ανακοίνωσε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το cnn.gr όπως είπε ο κ. Κούγιας σήμερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας είχε ζητήσει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβόκομβου για την Ιριδα.