Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες

 Με στόχο να υπάρξει καλύτερος συντονισμός αναφορικά με το Μεταναστευτικό, συναντήθηκαν το μεσημέρι οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, «οι ροές θα μειωθούν με μία σειρά μέτρων. Επιτήρηση της πράσινης γραμμής με την ενεργοποίηση των οριοφυλάκων. Αυτό θα είναι έναν επιπλέον μέτρο αποτρεπτικό. Ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι για να μειωθούν ουσιαστικά οι ροές αυτό έχει να κάνει σχέση με την Τουρκία την εργαλειοποιήση που τυγχάνει. Το 95% έρχονται αεροπορικών από την Κωνσταντινούπολη στα κατεχόμενα και μετά περνάνε στις ελεύθερες περιοχές. Ενημερώθηκα για την εκπαίδευση των οριοφυλάκων και την εμπλοκή τους και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στην επιτήρηση της πράσινης γραμμής».

Από την πλευρά της η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου ανέφερε πως «υπάρχει αλληλεξάρτηση μεταξύ των δύο υπουργείων και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σύμπλευση και κοινή φιλοσοφία στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού ζητήματος όπως είναι το μεταναστευτικό. Ήταν παραγωγική η συνάντηση σήμερα και θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες μέχρι να καταλήξουμε και με την δημιουργία του υφυπουργείου Μετανάστευσης».

Στη συνάντηση στην οποία παρίσταντο ο Αρχηγός Αστυνομίας και υπηρεσιακοί των δύο Υπουργείων, συζητήθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Στόχος της Κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου είναι μέχρι αρχές Ιουνίου να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.