Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συνδικαλιστικές οργανώσεις ΑΤΑ

Δεν ικανοποίησε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις η μεσολαβητική πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας για την απόδοση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στο 67%.

Σε συνάντηση το απόγευμα ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, κατέληξαν σε κοινή συναντίληψη ότι το πλαίσιο της πρότασης του Υπουργείου είναι προβληματικό.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, καθορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 16:30 το απόγευμα Πανσυνδικαλιστική Σύσκεψη στα γραφεία της ΣΕΚ, ώστε να καταλήξουν στην τελική θέση την οποία θα ανακοινώσουν την Παρασκευή στον Υπουργό Εργασίας, κατά την κοινή συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, «η συμβιβαστική πρόταση που έχουμε καταθέσει για την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ είναι ισορροπημένη, είναι έντιμη, είναι υπό τις περιστάσεις το καλύτερο δυνατό το οποίο μπορεί να επωφελέσει τους εργαζόμενους άμεσα, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής».

Η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους δήλωσε ότι «η αξιολόγηση μας για την πρόταση είναι ότι είναι προβληματική σε δύο βασικά ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι μιλούμε πάλι για μια μεταβατική συμφωνία».

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής σημείωσε πως «έχουμε μια κατάσταση που εμείς λέγαμε ότι πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με κάτι άλλο και στο τέλος δεν υιοθετήθηκε αυτή η θέση, έχουμε μια πρόταση η οποία λέει από το 50% που είναι η συμφωνία μας να αυξάνεται στο 67%».

Απαντώντας στις αρνητικές αντιδράσεις τόσο από πλευράς εργοδοτών αλλά και από μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο Υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι αυτό επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μια ισορροπημένη πρόταση 

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εάν κάποια από τις δύο πλευρές ήταν ενθουσιασμένη αυτό θα σήμαινε ότι η συμβιβαστική πρόταση που έχει κατατεθεί είναι ετεροβαρής. Ο στόχος μας δεν είναι να λάβουμε τα εύσημα, ούτε να ακούσουμε μπράβο, ο στόχος μας είναι να έχουμε συμφωνία».

Όσον αφορά τις εργοδοτικές οργανώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ θα συνεδριάσει για το θέμα αύριο στις 16:00 το απόγευμα, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ θα συνεδριάσει την Πέμπτη.