Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αεροδρομιο παφου

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησαν χθες, μέλη της Αστυνομίας στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, παρουσιάστηκε στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, ένα πρόσωπο με σκοπό να αναχωρήσει με πτήση για χώρα της Ευρώπης.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας, δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, για το οποίο ηγέρθησαν υπόνοιες όσον αφορά στη γνησιότητα του.

Ανακρινόμενο το πιο πάνω πρόσωπο, φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ταυτότητα δεν του ανήκει και παρουσίασε τα πραγματικά του στοιχεία. Πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, ηλικίας 27 ετών, αιτητή πολιτικού ασύλου. Στη συνέχεια, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Επίσης, στο αεροδρόμιο Πάφου, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα δύο πρόσωπα με σκοπό να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, το πρώτο πρόσωπο παρουσίασε διαβατήριο Ευρωπαϊκής χώρας, όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν γνήσιο.

Ανακρινόμενο το πιο πάνω πρόσωπο, φέρεται να παραδέχθηκε ότι το εν λόγω διαβατήριο δεν είναι γνήσιο ενώ ανέφερε και τα πραγματικά του στοιχεία. Πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος όπως ανάφερε στους ανακριτές, εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 30χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Το δεύτερο πρόσωπο, παρουσίασε στα μέλη της Αστυνομίας ταυτότητα Ευρωπαϊκής χώρας, η οποία κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν καταχωρημένη ως απολεσθείσα ή κλοπιμαία.

Ανακρινόμενο το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ταυτότητα δεν του ανήκε και παρουσίασε τα πραγματικά του στοιχεία. Πρόκειται για υπήκοο τρίτης χώρας, ηλικίας 29 ετών.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αιτητή πολιτικού ασύλου, ενώ από περαιτέρω έλεγχο μέσω της Ιντερπόλ, διαπιστώθηκε ότι η ευρωπαϊκή ταυτότητα που παρουσίασε ο 29χρονος είναι καταχωρημένη ως κλοπιμαία από τον Φεβρουάριο του 2023. Ακολούθως, ο 29χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Τα ΤΑΕ Λάρνακας και Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.