Τηλεόραση Ραδιόφωνο
,ξη

Τo ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει για τους 100 και πλέον αγροπυροσβέστες που εργάζονται στην Υπηρεσία Θήρας, μετά την πρόκληση με καυστικό υγρό, υλικών ζημιών στο όχημα του ενός από αυτούς.

Τις ζημιές αντιλήφθηκε ο αγροπυροσβέστης στις τέσσερις χθες το πρωί όταν κατέβηκε στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει, με σκοπό να μεταβεί στην εργασία του. Όπως διαπίστωσε, οι νυκτοβάτες είχαν περιλούσει ολόκληρο όχημα του με καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές χιλιάδων ευρώ. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ ενημέρωσε και τους ανωτέρους του, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα αναλάβει η Υπηρεσία Θήρας τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών στο ιδιωτικό όχημα του αγροπυροσβέστη.

Αοπλοι αγροπυροσβέστες

Ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου Αγροπυροσβεστών Θήρας της συντεχνίας "Ισότητα" Απόστολος Μούζουρας, σε δηλώσεις, ανέφερε ότι το χθεσινό συμβάν σχετίζεται κατά 99,9% με τα υπηρεσιακά καθήκοντα του αγροπυροσβέστη και επανέλαβε το διαχρονικό αίτημα τους για να οπλοφορούν, καθώς οι κίνδυνοι που διατρέχουν όσοι καθηκόντως ασχολούνται με την πάταξη της λαθροθηρίας, είναι πολύ μεγάλοι.

"Εδώ και πέντε χρόνια πάμε ως πρόβατα στη σφαγή, έχουμε βάλει πέραν των 3,000 καταγγελιών και μερικά εκατομμύρια ως πρόστιμα. Είμαστε το 72% των εργατών της Υπηρεσίας Θήρας και δουλεύουμε 365 μέρες τον χρόνο και εφαρμόζουμε δικές μας μεθόδους για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, άοπλοι.", δήλωσε ο κ. Μούζουρας και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να διευθετήσει συνάντηση μαζί τους πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές, αφού οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι λανθασμένες.

"Το θέμα είναι δύο εβδομάδων εκπαίδευση στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να πάρουν οι κατάλληλοι όπλο. Ποια είναι τα μέσα ασφάλειας μας ", υπογράμμισε, ενώ έστρεψε και τα πυρά τους προς τον τέως Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Δείτε φωτογραφίες από τη σελίδα ΚΥΝΗΓΙ-HUNTING στο Facebook 

,ξη
o8y
li
okuy