Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες σχολεία

Το θέμα της καταστολής, εξετάζεται μετά και το τελευταίο περιστατικό του εμπρησμού σχολικών αιθουσών, ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται και το θέμα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στα σχολεία, όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου δήλωσε πως αυτά τα φαινόμενα «μας στεναχωρούν αφάνταστα», λέγοντας πως «το να καίγονται αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι ό,τι καλύτερο γενικότερα για την κοινωνία μας». Το μήνυμα, είπε, «είναι πολύ σαφές ότι θα πρέπει να δράσουμε άμεσα για αυτό εξετάζεται και το θέμα της καταστολής».

Επίσης, είπε η κ. Μιχαηλίδου, συζητούν και για το θέμα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στα σχολεία, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Παιδείας θα βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και με άλλους εταίρους, έτσι ώστε τα θέματα καμερών αλλά και τα θέματα φύλαξης των σχολείων να εξεταστούν σφαιρικά και ολιστικά.

Η Υπουργός έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές στο περιθώριο συνάντησης της με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων της Πόλης και Επαρχίας Πάφου.