Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γυμνασια σχολειο
*Φωτογραφία Αρχείου

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου, με τους τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης της επαρχίας Πάφου, στο πλαίσιο του διαλόγου που εγκαινίασε με τις σχολικές μονάδες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα την Πάφο. Είναι μια επίσκεψη που στοχεύει στο να δούμε τα στελέχη της εκπαίδευσής μας, τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με σκοπό να ακούσουμε, από πρώτο χέρι, ζητήματα, προκλήσεις αλλά και εισηγήσεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ηγέτη της σχολικής μονάδας. Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι ο πρώτος που θα υλοποιήσει τις πολιτικές μας αλλά και θα μεταφέρει από τη βάση στο Υπουργείο Παιδείας ζητήματα, εισηγήσεις και απόψεις για τα θέματα που υλοποιεί. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικός για μας ο διάλογος με τη βάση, η ειλικρινής συζήτηση με τον κόσμο μας.

Θα θεσμοθετήσουμε τον διάλογο αυτό, όπως έχω ήδη πει. Αρχίσαμε με τη Μέση Εκπαίδευση. Έχω ήδη δει όλους τους Διευθυντές των Γυμνασίων/Λυκείων και συνεχίζουμε με τη Δημοτική Εκπαίδευση, αρχίζοντας από την Πάφο.

Είναι πολλά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, αλλά είναι και ιδιαίτερα σημαντικές οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει, στη βάση και του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε και από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να δούμε συγκεκριμένες αλλαγές στα σχολεία μας προς όφελος των μαθητών/τριών μας».