Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαδ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και θα συμμετάσχει σε Οικονομικό Φόρουμ, στους Δελφούς, που διοργανώνεται στη βάση ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί αύριο μετά το μεσημέρι στην Αθήνα, όπου στις 17:00 το απόγευμα, σε ειδική τελετή, θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Προστίθεται ότι κατά την τελετή θα μιλήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Ε. Σφακιανάκης και στη συνέχεια θα γίνει Παρουσίαση του έργου του Τιμωμένου (Laudatio) από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί στη δική του ομιλία και στη συνέχεια ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι την επομένη, 28 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στους Δελφούς, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Invest Cyprus, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ.

Ακολούθως, όπως αναφέρεται, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, που διοργανώνει η Hellas Sat, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληρώσει, μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τους δύο από συνολικά 43 φοιτητές, έναν Κύπριο και έναν εξ Ελλάδος, οι οποίοι θα μεταβούν στο Cape Canaveral για την εκτόξευση του Falcon 9 – SpaceX.

Σημειώνεται ότι στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει τις εργασίες του Φόρουμ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για την Κύπρο.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η ανακοίνωση.