Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Μαρία Κακογιάννη

Στόχο βομβιστών αποτέλεσε τα ξημερώματα το όχημα της 39χρονης Μαρίας Κακογιάννη από τη Λεμεσό, που αγνοείται από τις 11 Απριλίου 2012 και το οποίο χρησιμοποιείτο από την 78χρονη μητέρα της.

Οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μπροστινό μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές και να σπάσουν τα τζάμια της οικίας.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, «πέντε λεπτά πριν τις 03:00 τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη σε όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της ,της  κατόχου του οχήματος γυναίκας ηλικίας 78 ετών αμέσως στην περιοχή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ και πυροτεχνουργός η σκηνή αποκλείστηκε. Έγιναν εξετάσεις στην περιοχή έχουν παραληφθεί τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις ενώ έχουν παραληφθεί και κλειστά κυκλώματα τα οποία και αξιολογούνται».

Το όχημα ανήκει στην κόρη της 78χρονης Μαρία Κακογιάννη, η οποία αγνοείται από τις 11 Απριλίου του 2012. Εντοπίστηκε σε ερημική περιοχή του Lady’s Mile και αποτελεί σημαντικό τεκμήριο στην υπόθεση της εξαφάνισης που παραμένει ανεξιχνίαστη

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου, «υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και αξιολογούμε το μαρτυρικό υλικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη που να σχετίζει την έκρηξη με την εξαφάνιση την εγγεγραμμένης ιδιοκτήτρια τους οχήματος».

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται για ανάκριση συγκεκριμένο πρόσωπο από τη Λεμεσό.