Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ισραήλ

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε η αστυνομία, προσθέτοντας πως «εξουδετερώθηκε» ο ύποπτος τρομοκράτης από πολίτη.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, ανέφερε πως περιθάλπει τρεις τραυματίες, περιλαμβανομένου ενός 50χρονου άνδρα που δεν έχει τις αισθήσεις του και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε, πρόκειται για τον 39χρονο κάτοικο ανατολικής Ιερουσαλήμ, Μπέιτ Σαφάδα, πατέρα  πέντε παιδιών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. 

Τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα έδειξαν ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο, κοντά σε πολυσύχναστη αγορά της Ιερουσαλήμ.

Λόγω της επίθεσης η περιοχή έχει αποκλειστεί. 

«Άκουσα πέντε πυροβολισμούς και είπα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πού τους άκουσα. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Πάντως, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, αναμενόταν μια τέτοιου είδους επίθεση πριν από την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπεναμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες «σκοπό έχουν να μας εκδιώξουν, να μας ξεκληρίσουν ως έθνος». 

Πηγή: Protothema.gr