Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελληνική πολεμική αεροπορία

Απογειώθηκαν τα δύο ελληνικά αεροσκάφη, C-130 και C-27 που θα αξιοποιηθούν για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, στον κατάλογο των ελλήνων πολιτών προς απεγκλωβισμό, περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα αεροσκάφη κατευθύνονται στην Αίγυπτο καθώς στο Σουδάν βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών.
Στις 18:30 σήμερα (23/4) θα γίνει μία τρίτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών στην οποία θα συζητηθεί και η σκέψη να σταλεί και 3o αεροσκάφος για μεταφορά ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν. Ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ζοσέπ Μπορέλ και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την κατάσταση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα του Σουδάν στο Ανώτατο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας.

Σημειώνεται ότι 120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν αιτηθεί να απεγκλωβιστούν από το Σουδάν, θέμα για το οποίο συνεργάζονται τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.