Τηλεόραση Ραδιόφωνο
9ι

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα δεκάδες Κούρδοι οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπως εκδοθεί στη Γερμανία υπό δύο ώρους και στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο εκζητούμενος Κενάν Αγιάς.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν την αθώωση και απελευθέρωση του Κενάν Αγιάς, καθώς, όπως αναφέρουν ο 49χρονος ομόφυλός τους δεν είχε εμπλοκή με καμία τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρουν δεν υπάρχει δέσμευση της Γερμανίας πως θα τηρήσει τους όρους του κυπριακού δικαστηρίου, οι οποίοι προϋποθέτουν ότι αν ο Κενάν Αγιάς καταδικαστεί από τις γερμανικές αρχές να παραδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι στην Τουρκία για να εκτίσει την ποινή του.

Ενώ έκαναν λόγο και για πανηγυρικά ρεπορτάζ των Τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, για την ανακοίνωση της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου Κούρδου εφεσίβαλε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, η οποία και θα πρέπει να εξεταστεί πριν από την έκδοση του εκζητούμενου στη Γερμανία που, με βάση την πρωτόδικη απόφαση, θα πρέπει να εφαρμοστεί εντός δέκα ημερών.