Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οθυ

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα e-kalathi, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές βασικών προϊόντων που πωλούνται στην αγορά, ώστε να επιλέγουν τις φθηνότερες και πιο συμφέρουσες για το πορτοφόλι τους.

Όπως εξήγησε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί σε ημερήσια βάση ποια υπεραγορά πουλά ένα συγκεκριμένο προϊόν στην χαμηλότερη τιμή, ενώ τόνισε ότι η στήριξη των ευάλωτων και μικρομεσαίων ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή στις υψηλότατες πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα είναι να μπορέσουμε ως πολιτεία ως Κυβέρνηση να παρέχουμε στους πολίτες, στους καταναλωτές όλα τα εργαλεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υψηλότατες πληθωριστικές τάσεις.

Το σχετικό νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, θα επιτρέπει επίσης στο αρμόδιο υπουργείο να συλλέγει και να παρακολουθεί τις τιμές λιανικής πώλησης συνολικά τρακόσιων καταναλωτικών προϊόντων. Όπως είχε εξηγήσει, μετά τη συνεδρίαση, ο Υπουργός Εμπορίου, θα δοθεί προτεραιότητα στη σύγκριση τιμών συγκεκριμένων αγαθών.  

Γιώργος Παπαναστασίου- Υπουργός Ενέργειας

Προτεραιότητά μας είναι τα τρόφιμα, τα βρεφικά ήδη και τα οικιακά είδη. 

Μέσω της πλατφόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα, θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιλογής ενός συνόλου προϊόντων και η εφαρμογή θα υποδεικνύει σε ποια υπεραγορά θα βρει ο καταναλωτής το συγκεκριμένο σύνολο στη χαμηλότερη τιμή.

Γιώργος Παπαναστασίου- Υπουργός Ενέργειας

H πλατφόρμα θα παρέχει και άλλες ευέλικτες λύσεις όπως πχ να επιλέγει συγκεκριμένο προϊόν με συγκεκριμένο κωδικό ώστε να μπορεί να ξέρει που εβρίσκεται το συγκεκριμένο προϊόν πιο φθηνά.

Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται στη Βουλή για έγκριση, προβλέπει ότι οι υπεραγορές με τζίρο ενός συγκεκριμένου ποσού και άνω, θα είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στη διαδικασία, ενώ δεν θα μπορούν να αλλάζουν την τιμή ενός προϊόντος, πριν από την πάροδο επτά ημερών.