Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανατηφορο εργατικο ατυχημα

Εντονα είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν, γύρω από τον θάνατο εργάτη από το Ιράν, 47 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την Μεγάλη Τετάρτη, ένα εικοσι-τετράωρο μετά από ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας. Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του δεν έριξε φως στα αίτια θανάτου και λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Εν αναμονή του πορίσματος των ιατροδικαστών, τρέχουν δύο ταυτόχρονες έρευνες, με την αστυνομία να διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου και παράνομης εργοδότησης, και το τμήμα επιθεώρησης εργασίας να διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το εργατικό ατύχημα.  

Πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που φέρεται να κρατήθηκε «μυστικό» για ώρες, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, Ευαγγελία Τσουλόφτα, είπε ότι, το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν αιτητής ασύλου, είχε απορριφθεί το αίτημα του, ζήτησε επανεξέταση, οπόταν δεν είχε άδεια εργασίας.

Απ΄ ότι φαίνεται όπως ανέφερε η κ. Τσουλόφτα, δεν πήγε σε νοσοκομείο αλλά, έτυχε περίθαλψης από κάποιο φιλικό του πρόσωπο, και μετέβηκε στο σπίτι του και την επόμενη μέρα απεβίωσε.

Αναφορικά με το ατύχημα δήλωσε ότι οι συνθήκες ακόμη διερευνώνται και αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι έγινε σε εργοτάξιο ανέγερσης μιας τριώροφης πολυκατοικίας.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο 47χρονος τραυματίστηκε στο χέρι, αναμένουν να εκδοθεί η απόφαση της νεκροψίας, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του 47χρονου ζητά πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του άτυχου εργάτη από το τμήμα επιθεώρησης εργασίας.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στην παρουσία ιατροδικαστή τον οποίο όρισε ο εργοδότης του άτυχου εργάτη, και άλλου τον οποίο όρισε η οικογένεια, δεν έριξε φως στα αίτια θανάτου.
Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με την αστυνομία και το τμήμα επιθεώρησης εργασίας να αναμένουν το τελικό πόρισμα.