Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητ

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι σωσίας του Πούτιν επισκέφθηκε Χερσώνα και Λουγκάνσκ πρόσφατα και όχι ο ίδιος ο Πούτιν όπως είχε ανακοινώσει το Κρεμλίνο.

Ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε εξάλλου πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι «φοβισμένος» και άρα είναι αδύνατο να αποφάσισε να επισκεφθεί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν αρκετοί σωσίες του Ρώσου προέδρου. Ενώ χαρακτήρισε τον Πούτιν «παππού που κρύβεται στο υπόγειο», ενώ όπως είπε σύντομα «θα φοβάται και τον εαυτό του».

Το Κίεβο αμφισβήτησε χθες Τετάρτη την ανακοίνωση κατά την οποία ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε πρόσφατα ξανά εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι δεν πήγε ο ίδιος, αλλά σωσίας του.

«Αυτός δεν ήταν ο αληθινός Πούτιν», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ, χωρίς να δώσει κάποια απόδειξη. «Για να μιλήσεις με τον αληθινό Πούτιν, πρέπει να είσαι σε απομόνωση 10 ως 14 ημέρες», συνέχισε.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε πρόσφατα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, συναντήθηκε με ρώσους στρατιωτικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή στις περιφέρειες Χερσώνα και Λουγκάνσκ και διαβουλεύτηκε με ανώτερους αξιωματικούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη που ανακοινώνεται πως έκανε ο κ. Πούτιν σε εδάφη της Ουκρανίας αφότου διέταξε τον στρατό της Ρωσίας να προχωρήσει στην εισβολή στη γειτονική χώρα την 24η Φεβρουαρίου 2022. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του ρώσου προέδρου δεν διευκρινίστηκε. Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει από ελικόπτερο και να ανταλλάσσει χειραψίες με ένστολους.