Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρ6

Με τακτικές συναντήσεις συνεχίζουν να συντονίζονται το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Καινοτομίας και η Cyta σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κυβερνητικών servers από το Υπουργείο Οικονομικών σε εγκαταστάσεις της Cyta, στο πλαίσιο μνημονίου που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Υφυπουργείου Καινοτομίας στο ΚΥΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές διεργασίες, με στόχο πριν από το τέλος Απριλίου να τεθούν χρονοδιαγράμματα για τη μεταφορά των servers.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Υφυπουργείου, η διαδικασία της μεταφοράς των server πρέπει «να γίνει σωστά και όχι σπασμωδικά», επομένως ενδεχομένως να τοποθετείται σε ορίζοντα μερικών μηνών. Για τον σκοπό αυτό, όπως είπε η ίδια πηγή, γίνονται τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, για να υπολογιστούν οι παράμετροι της διαδικασίας αυτής.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η Cyta θα πρέπει προηγουμένως να καταγράψει τι υπάρχει στους servers, προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους με σωστό τρόπο. Εξάλλου, η μεταφορά των servers είναι το πρώτο βήμα υλοποίησης του Μνημονίου Συναντίληψης με τη Cyta, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός Διεθνές Κέντρου Δεδομένων των κρατικών υπηρεσιών, εξήγησε η ίδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, ενόσω οι servers παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν εκτίθενται σε κινδύνους, θα παραμένει κενή η δεξαμενή νερού, από την οποία προκλήθηκε η διαρροή, που είχε ως αποτέλεσμα τη βλάβη στους servers. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου, από τη βλάβη προκλήθηκαν μικρές ζημιές και πλέον οι servers λειτουργούν ομαλά.