Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιυ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στις διωκτικές Aρχές στην πρωτεύουσα.

Ήταν λίγο μετά τις 02:00 όταν πολίτες ενημέρωσαν την αστυνομία  ότι ομάδες αλλοδαπών είχαν πιαστεί στα χέρια.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, οι πρωταγωνιστές της συμπλοκής επιστράτευσαν ξύλα και κομμάτια από σπασμένα μπουκάλια.

Στην σκηνή σπεύδει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην θεά της οποίας αρκετοί από τους πρωταγωνιστές έγιναν καπνός.

Σύμφωνα με την Λειτουργό του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, «με την άφιξη των μελών της αστυνομίας αριθμός προσώπων που είχαν στην κατοχή τους ξύλα και κομμάτια από σπασμένα μπουκάλια, τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και του ελέγχου σε πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων».

Σύμφωνα με τις Αρχές, συνελήφθη άντρας ηλικίας 30 ετών, για τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, της πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος, της μέθης, της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, και της αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, καθώς και άντρας ηλικίας 31 ετών, για το αδίκημα της κατοχής επιθετικού οργάνου.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δύο πρόσωπα.

Όπως ανέφερε η κα Κωνσταντίνου, «ο ένας τραυματίας φαίνεται να δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στο χέρι και αφού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας έτυχε ιατρικής περίθαλψης και έλαβε εξιτήριο. Όσον αφορά στον δεύτερο τραυματία όπως ανέφερε στα μέλη της αστυνομίας κατά την διάρκεια των εξετάσεων στο σημείο είχε δεχθεί νωρίτερα επίθεση από τον 30χρονο ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο χωρίς ωστόσο  να υποστεί οπουδήποτε σοβαρό τραυματισμό».

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους, την ώρα που στο αρχηγείο αστυνομίας επικρατεί έντονος προβληματισμός από τα απανωτά επεισόδια  μεταξύ αλλοδαπών που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες.

ιυ
θξυτ