Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πάσχα στη Λάγια

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και οι πασχαλινοί εορτασμοί συνεχίζονται. Το ηλιόλουστο σκηνικό προσφέρεται για εκδρομές σε χωριά και δήμους που και σήμερα ετοιμάζουν πασχαλινές εκδηλώσεις τηρώντας τα έθιμα.

Το ant1live ετοίμασε ένα μικρό οδηγό για όσα προγραμματίζονται εντός και εκτός των πόλεων σε όλες τις επαρχίες, σε χωριά και δήμους. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την αργία για να ζήσετε την αναβίωση των εθίμων συμμετέχοντας στο τοπικό γλέντι που στήνουν χωριά και δήμοι με παιχνίδια, χορούς, φαγητό και ποτό.

Δευτέρα της Λαμπρής στην Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς

Εκδήλωση αναβίωσης των εθίμων της Λαμπρής στην παραδοσιακή Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς διοργανώνει ο Δήμος Αγλαντζιάς, τη Δευτέρα της Λαμπρής, με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

  • Zωντανή παραδοσιακή μουσική από το Μουσικό Σχήμα «Έπεα Πτερόεντα» (Γιώργος Φούντος, μπουζούκι, Ευξίφιος Σατσιάς, βιολί, Ελένη Κωνσταντίνου, κιθάρα και τραγούδι και Χρίστος Φούντος, ακορντεόν)
  • Κυπριακοί και Ελληνικοί Χοροί από την Ομάδα Παραδοσιακού Χορού του Χοροδιδασκαλείου «Ρύμβος»
  • Παραδοσιακοί χοροί από την Ελλάδα (Πόντος, Κρήτη, Ήπειρος, Πελοπόννησος) από Χορευτές της ΕΛΔΥΚ).
  • Παραδοσιακά παιχνίδια: σακκουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, σχοινί και λιγκρί
  • Παράλληλα, θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης:
  • Πίττες της Σάτζιης με μέλι και Χαρουπόμελο (θα παρασκευάζονται επί τόπου)
  • Κρασί και Ζιβανία από ντόπιο Οινοποιό
ητ

 

Η Αγία Νάπα σας περιμένει ντυμένη στα Πασχαλινά

Ο Δήμος Αγίας Νάπας έντυσε την πόλη στα Πασχαλινά και πανέτοιμη περιμένει να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες της από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα τη Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσει στις 16.30 με σούσες και τσιαττιστά κάτω από την τουμπεζιά  από τον Χορευτικό ΄Ομιλο του Δήμου Αγίας Νάπας. Από τις 17.30 μέχρι τις 19.00 θα διεξαχθούν στο χώρο της Πλατείας παραδοσιακά παιγνίδια.

Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 19.15 με ένα 45λεπτο πρόγραμμα με κυπριακή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα «Κίμων» Ξυλοτύμπου  και στις 20.00 τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Αράδιππος» και «Ερωφύλη» Κρήτης θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα από χορούς και τραγούδια της Κρήτης και της Θράκης.

μη

O Δήμος Παραλιμνίου χορεύει στους δρόμους της παράδοσης

Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν στις 4 το απόγευμα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου. Θα ακολουθήσει στις 7:15 το βράδυ χορευτική παρέλαση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι "Παρά τη Λίμνη" Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια η μουσικοχορευτική παράσταση "Χορεύοντας στους Δρόμους της Παράδοσης". Τραγούδι: Πετρούλα Ηροδότου, Λαούτο, Τραγούδι: Κυριάκος Μαρκουλλής, Κλαρίνο, Γκάιντα: Μιχάλης Κυπριανού, Βιολί: Γιώργος Λάμπρου, Κρουστά: Ανδρέας Κυπριανού. Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ θα προσφέρεται φαγητό και ποτό προς πώληση.

Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας του Πάσχα εντάσσονται στο «Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού» το οποίο διοργανώνεται με συνεργασία του Δήμου Παραλιμνίου με τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, τον Χριστιανικό Σύνδεσμο, τα Κατηχητικά Σύνολα και τη Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ συμμετέχει με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη» Δήμου Παραλιμνίου και θα περιλαμβάνει φαγοπότι και πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτική παράσταση.

Το «Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού» έχει ενταχθεί από το 2018 στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στο πεδίο των προφορικών παραδόσεων, των παραστατικών τεχνών, των κοινωνικών πρακτικών, των τελετουργιών και εορταστικών εκδηλώσεων.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

 

Πάμε Γερμασόγεια να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια

Πασχαλινή εκδήλωση για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, προσβλέποντας στην παρουσία όλων των δημοτών και επισκεπτών της Γερμασόγειας διοργανώνει ο Δήμος Γερμασόγειας.

  • Το απόγευμα, στις 4.00 μ.μ., θα οργανωθούν παραδοσιακά παιγνίδια (σακκουλοδρομίες, κουταλοδρομίες, παιχνίδι με το πορτοκάλι/λεμόνι, σχοινί-κάτεργο, κ.α.) στο πάρκο των Κυνηγών, δίπλα από το γήπεδο (πλαστικό χλοοτάπητα) της Γερμασόγειας, στο χωριό.

Στον ίδιο χώρο, στα πλαίσια της εκδήλωσης:

  • Θα υπάρχουν φουσκωτά για τα μικρά παιδιά.
  • Θα λειτουργεί περίπτερο από το ΣΚΕ Γερμασόγειας με διάφορα εδέσματα.
  • Το βράδυ στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τόμπολα, όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο ΣΚΕ Γερμασόγειας.

 Τραγουδούμε την «γαουρίτσα» με τον Μιχάλη Ττερλικά στη Γεροσκήπου

Τουρνουά αντισφαίρισης, χορούς, παραδοσιακά παιχνιδια μέχρι και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, καθώς και τη συναυλία με τους Μιχάλη Ττερλικά και Στέφανο Πελεκανή, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Μεγάλης Δευτέρας στο Δήμο Γεροσκήπου.

ΝΞΓΦ

Τελευταία μέρα εκδηλώσεων στη Λόφου

  • 15:30- 17:30 Παραδοσιακά Πασχαλινά Παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Λόφου (σακολουδρομίες, αβγουλοδρομίες, μαντηλάκι, σχοινί, γαϊδουρομπαμπάδες)
  • Μουσική από τον DJ Emilio, παιδική γωνιά με φουσκωτό
  • Διαγωνισμοί τόμπολας
Λόφου

 

Στην Τεμβριά με δωρεάν φλαούνες, λουκουμάδες και τόμπολα στις 19:00!

Τεμπριά

Δευτέρα της Λαμπρής στην Άλασσα

  • 15:00-20:00 Παραδοσιακά παιχνίδια (μαντήλι, αβγουλοδρομίες, σχοινί)
  • 16:00 Survivor για παιδιά
  • 16:30 Τόμπολα
Άλασσα Πάσχα

 

Στη Σαλαμιού για διαγωνισμό ταβλιού

Στο χωριό Σαλαμιού, στην επαρχία της Πάφου, οι εκδηλώσεις άρχισαν από την Κυριακή των Βαΐων όπου έγινε με εθελοντική δράση από το Κέντρο Νεότητας ο καθαρισμός και συντήρηση-βάψιμο της "Βρύσης των δασκάλων" και τοποθετήθηκαν πασχαλινά στολίδια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις θα υπάρξει 6μμ Διαγωνισμός Ταβλιού στο καφενείο, και στις 7μμ Τόμπολα και χοροί στη πλατεία με σκοπό την ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας από τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας.

Στη Λάγια με πλούσιο μπουφέ και χορούς και παιχνίδια  

Τραπέζια με πλούσιο μπουφέ, χοροί και παραδοσιακά παιχνίδια θα στηθούν και φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα στο χωριό Λάγια στην Επαρχία Λάρνακας. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την κοινότητα, την εκκλησιαστική επιτροπή και το Σωματείο "Οι Φίλοι της Λάγιας".

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 11:00 Εσπερινός της Αγάπης
  • 12:30 Ανοίγει το μπουφέ με σούβλες της ώρας και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.
  • 13:15 Παραδοσιακοί Χοροί

Ακολουθούν παραδοσιακά παιχνίδια, περισσότεροι παραδοσιακοί χοροί και διασκέδαση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο, για μικρούς και μεγάλους, Λαγιώτες και ξένους.

Πάσχα στη Λάγια

Δεύτερα του Πάσχα στο Σαράντι

Η κοινότητα Σαράντι διοργανώνει Πασχαλινή Εκδήλωση τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023.

Την Εκδήλωση θα πλαισιώσουν θεματικά περίπτερα, παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα και φουσκωτό.

Τα περίπτερα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους φίλους του καλού κρασιού, τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων, για όσους θελήσουν ένα καλοφτιαγμένο καφέ (espresso), όσους επιθυμούν τοπικά αλλαντικά και πασχαλινά εδέσματα αλλά και όσους έχουν πάθος με τις εξορμήσεις σε μονοπάτια της φύσης.

Στους μικρούς μας φίλους, θα κρατούν συντροφιά: φουσκωτό, παιχνίδια και πασχαλινές λιχουδιές.

Τον Πασχαλινό παραδοσιακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, θα αναλάβει ο Λαογραφικός Όμιλος Δήμου Λακατάμιας, ο οποίος θα παρουσιάσει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα όπου θα απαρτίζεται απο βιολί, λαούτο, ταμπουτσιά και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Το καφεστιατόριο Φουντουκιά, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί όποιον επιθυμεί με ένα πλούσιο παραδοσιακό φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στις 19:00, ο σύνδεσμος αποδήμων Σαράντι θα διοργανώσει Πασχαλινή Τόμπολα για όσους από τους παρευρισκόμενους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας :Εκδήλωσης: 96 355445 - Ελένη Πλουτάρχου, Καφεστιατόριο Φουντουκιά: 96 488680 - Νίκος Οδυσσέως

Σαράντι Πάσχα

Δευτέρα του Πάσχα στο Μονάγρι

Τo γραφικό χωριό Μονάγρι, 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού, στην ανατολική όχθη του ποταμού Κούρη ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα εκδηλώση για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16:00 Σακκουλοδρομίες για μεγάλους

16:30 Αμαξοδρομίες

17:00 Μήλα στην κούζα

17:30 Τόμπολα

Μονάγρι

Επαρχία Πάφου - Αναρίτα: Δωρεάν ποτά, κόκκινα αυγά και φλαούνες

Το χωρίο Αναρίτα της Πάφου διοργανώνει πασχαλινές εκδηλώσεις με την βοήθεια του  Συνδέσμου Αποδήμων και φίλων Αναρίτας καθώς και το Κοινοτικό Συβούλιο Αναρίτας.

1