Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια - περιπολικο

Οι ύποπτες κινήσεις οδηγού αυτοκινήτου, χθες το βράδυ (16/04) σε περιοχή της Λεμεσού, οδήγησε μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων να το προσεγγίσουν για έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς να προσεγγίζουν, έσβησε τα φώτα πορείας του αυτοκινήτου και προσπάθησε να διαφύγει.

Τότε οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα και διαπίστωσαν ότι σε αυτό επέβαιναν δύο Τουρκοκύπριοι, ηλικίας 39 και 31 ετών, με τον 39χρονο να είναι ο οδηγός του οχήματος.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν οι δύο ύποπτοι, ανευρέθηκαν στο όχημά τους, δέκα ρολά καλωδίων από χαλκό, ένα τεμάχιο καλωδίου από χαλκό, και πέντε μετασχηματιστές οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Ανευρέθηκαν επίσης ένα ζεύγος γαντιών, ένα ψαλίδι κοπής πλαστικών σωλήνων, ένας κόπτης λεπίδα, ένα ψαλίδι και ένα φανάρι χειρός».

Οι δύο δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για τα όσα εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, με τους αστυνομικούς να τους περνούν χειροπέδες.

Ενώ οι έρευνες στο όχημα συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και ποσότητας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, «συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, ενώ στην συνέχεια της έρευνας στο όχημά τους, εντοπίστηκαν σε θήκη στη θέση του οδηγού, δύο σακουλάκια που περιείχαν μικροποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη και μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης».

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους, ενώ οι ανακριτές διερευνούν εάν οι δύο εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις και κλοπές.