Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τραυματισμός εννιάχρονου αγοριού από κροτίδα που έριξε άγνωστος και άλλοι δύο στο νοσοκομείο με εγκαύματα και τραύματα από πυροτεχνήματα, ήταν ο απολογισμός της χθεσινής νύκτας «πολέμου».

Οικογένεια στη Λάρνακα αντί να παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία για την Ανάσταση του Θεανθρώπου, έτρεχε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας μετά τον τραυματισμό του 9χρονου παιδιού τους από κροτίδα, την οποία έριξε άγνωστος. Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 και η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου «9χρονο αγοράκι που βρισκόταν στην εκκλησία με τη μητέρα του, τραυματίστηκε στο μάτι από ρίψη κροτίδας, ευτυχώς ελαφρά».

Το αγοράκι τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο μάτι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Ενώ συνέχισε προσθέτοντας «ελαφρά τραυματίστηκε και μέλος της αστυνομίας το οποίο είχε μεταβεί σε συγκεκριμένη περιοχή της Λάρνακας μετά από παράπονα γι άναμμα φωτιάς και ρήξη κροτίδων και υπέστη έγκαυμα τραχείας και μώλωπα στον ώμο από ρίψη βεγγαλικών».

Ο αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Αμεσο κίνδυνο από πυροτεχνήματα διέτρεξε και 56χρονος στη Λεμεσό. Ενώ βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης εκκλησίας τραυματίστηκε στον ώμο από βεγγαλικά που πυροδότησαν άγνωστοι. Υπέστη έγκαυμα στον αριστερό ώμο και ρήξη τυμπάνου.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο και διέταξε την κράτηση του για τρεις μέρες, οδηγήθηκε ο 22χρονος στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν κροτίδες πραγματικές βόμβες. Υδροσωλήνες και πυροσβεστήρες που περιείχαν κάλλιο και τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο.