Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από το Χριστός Ανέστη και τα βεγγαλικά αποτελούν «αναπόσπαστο» κομμάτι της αποψινής βραδιάς, καθώς είναι ένα μέσο εκδήλωσης της χαράς των Χριστιανών.

Για τους τετράποδους μας φίλους, όμως ο ήχος των βεγγαλικών, των πυροτεχνημάτων και των κροτίδων, αποτελεί μαρτύριο, αφού τους προκαλεί φόβο, άγχος και τρόμο. Ειδικά στις περιπτώσεις όσων διαμένουν κοντά σε εκκλησίες

«Αρκετοί σκύλοι αναστατώνονται, αρκετοί σκύλοι χάνονται, τρέχουν να φύγουν δεξιά αριστερά, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι να τους βάλουν μέσα μαζί τους, να τους περιορίσουν να είναι μέσα όχι δεμένοι, όχι σε κλουβιά γιατί κάποια κρεμάζονται, κάποια δραπετεύουν από τον ήχο χάνονται», σημείωσε ο Ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου Σκύλων/ Εκπαιδευτής, Χαράλαμπος Χατζηβασίλης.

Μια άλλη λύση που μπορεί να βοηθήσει τα κατοικίδια είναι τα κλειστά παράθυρα στο σπίτι και η ύπαρξη δυνατής μουσικής και με το φως αναμμένο.

«Τα ηλικιωμένα σκυλιά καλύτερα να μπουν σίγουρα μέσα, κάποιοι αν δεν μπορούν να τα φροντίσουν μέσα να βρουν λύσεις για να μην μείνουν τα σκυλιά τους έξω», επισήμανε ο κ. Χατζηβασίλης.

Και να θυμάστε. Σε περίπτωση που το κατοικίδιο αντιδράσει έντονα από τα βεγγαλικά, δεν πρέπει να αντιδράσετε και σε καμία περίπτωση να το μαλώσετε εάν γαβγίσει.

Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή με λιχουδιές ή κάποιο παιχνίδι και να το κουράσετε με μια μεγάλη βόλτα πριν την Ανάσταση.