Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτηση αεροδρομιο

Σταθερά, στην κορυφή των επιλογών των κυπρίων για ταξίδια στο εξωτερικό, παραμένει η Ελλάδα. Έτσι και φέτος το Πάσχα, χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται ήδη σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, βεβαίως σε νησιά, μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Η επιβεβαίωση έρχεται από ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξενοδόχους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Χάρη Παπαχαραλάμπους, τα ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, επανήλθαν στα προ κορωνοϊού επίπεδα και αναμένεται πως θα συνεχίσουν έτσι και το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης «Η πραγματικότητα είναι ότι αρκετοί είναι και αυτοί που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό», ενώ ο Εκπρόσωπος Τύπου Ταξιδιωτικών Πρακτορων, Χάρης Παπαχαραλάμπους επισήμανε ότι «Για την περίοδο του Πάσχα η Ελλάδα είναι πρώτη στις επιλογές των κυπρίων. Αντιλαμβάνεστε ότι την περίοδο του Πάσχα είναι ακόμα πιο έντονη η προτίμηση προς την Ελλάδα και όταν λέμε Ελλάδα βεβαίως, εννοούμε ολόκληρη την Ελλάδα ... δεν μιλάμε μόνο για συγκεκριμένες περιοχές ή νησιά.»

Πάντως, ο κύριος Ρουσουνίδης αποκάλυψε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο συνέχισης του πακέτου επιδότησης για κύπριους επισκέπτες στα καλοκαιρινά θέρετρα, που χρηματοδότησε η κυβέρνηση πέρυσι, μέσω του Υφυπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα είπε «Είναι κάτι που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά χρειάζεται και ένα συγκεκριμένο κονδύλι. Εάν το επιτρέπουν το δημόσια οικονομικά, εμείς βεβαίως θα το στηρίξουμε και θα το διανθίσουμε, βάζοντας και άλλες μονάδες στο πακέτο αυτό.»

Για τις προκρατήσεις από ξένους επισκέπτες την καλοκαιρινή περίοδο, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε σε συνεχή ανοδική τάση, με αισιόδοξα μηνύματα ότι θα ξεπεράσει την τουριστική περσινή χρονιά.