Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάθηκας

Το έθιμο της αναπαράστασης της Σταύρωσης του Χριστού αναβίωσε το πρωί στην κοινότητα Καθηκα, της επαρχίας Πάφου , σκορπώντας δέος και συγκίνηση σε δεκάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες .

Η κοινότητα σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή οργάνωσαν την αναπαράσταση της πορείας προς την Σταύρωση , που αποτελεί πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα έθιμα στην επαρχία και το μοναδικό που τηρείται στην Κύπρο κάθε Μεγάλη Παρασκευή. 

Στο ρόλο του Χριστού ήταν και φέτος ο κοινοτάρχης του Καθηκα Μενέλαος Τουρβας ο οποίος ανέφερε «Συνεχίζουμε και φέτος την παράδοση της μεταφοράς του Σταυρού από τον Ιησού Χριστό προς τον Γολγοθά. Πρόκειται για μια παράδοση την οποία η κοινότητα παρέλαβε, την συνεχίζει και θα την παραδώσει στις νεότερες γενιές. Ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτό το έθιμο, το οποίο παρακολουθούν και επισκέπτες από τις άλλες πόλεις, αλλά και από το εξωτερικό».

Η πορεία προς τον Γολγοθά μισού περίπου χιλιομέτρου ξεκίνησε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ονούφριου και κατέληξε στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελιστρίας.

Το έθιμο της Σταύρωσης, μεταφέρθηκε πριν 40 χρόνια από τους Αγίους Τόπους από τον ιερέα του Καθηκα Σάββα Παπασαββα.