Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα

Τροπολογία με την οποία θα ζητά όπως η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα παραμείνει στα επίπεδα που θα ισχύουν μέχρι την 30η Απριλίου, προσανατολίζεται να καταθέσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε όπως περιορίσει κατά το ήμισυ την μείωση του φόρου για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Ο ΔΗΣΥ ωστόσο εκτιμά ότι θα πρέπει να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο οι μειωμένοι συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης, αφού δεν αποκλείεται νέα άνοδος στις διεθνείς τιμές των καυσίμων εξαιτίας της απόφασης του ΟΠΕΚ για να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ονούφριος Κουλλά, μπορεί να έχουν κατέλθει κάπως οι τιμές των καυσίμων ωστόσο ο πληθωρισμός όλα τα υπόλοιπα προϊόντα οι τιμές τους συνεχίζουν να αυξάνονται και ενδεχομένως θα είναι λάθος να αυξήσουμε με αυτή μας την πράξη των πληθωρισμό την ώρα που θέλουμε να κατέβει.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, σημειώνει ότι δεν υπάρχει αντίλογος ότι τα μέτρα θα πρέπει κάποτε να αρθούν, ωστόσο προσθέτει ότι φαίνεται να διαμορφώνεται ένα ικανοποιητικό πλεόνασμα που επιτρέπει την επέκταση τους και το επόμενο δίμηνο.

«Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο πρέπει να υπάρχει πλεόνασμα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για οτιδήποτε άλλο προκύψει, αλλά θεωρούμε ότι ενδεχομένως θα υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστούν αυτά τα έκτακτα μέτρα προς όφελος όλων των νοικοκυριών» επεσήμανε.

Σύμφωνα με την χθεσινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών το δημοσιονομικό κόστος από τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα υπολογίζεται σχεδόν στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνέστησαν στην κυβέρνηση όπως προχωρήσει στην πλήρη άρση των έκτακτων οριζόντιων μέτρων στήριξης, κάνοντας εισήγηση για στοχευμένα μέτρα.