Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Τις συμβουλές του «πνευματικού τους γκουρού» ακολουθούν ευλαβικά ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

O 76χρονος Ινδοαμερικανός, Ντίπακ Τσόπρα, που εμφανίστηκε στο πρώτο podcast του ζεύγους για το Spotify, παραδέχεται ότι η κατάσταση μεταξύ των «ανταρτών των βρετανικών ανακτόρων» και του Μπάκιγχαμ παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη.

Ο Τσόπρα που ασχολείται επαγγελματικά με την εναλλακτική ιατρική κι έχει 2,8 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, δήλωσε στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Έντεν ότι, ο Χάρι και η Μέγκαν παλεύουν να διαχειριστούν την κρίση που έχει ξεσπάσει με τα βασιλικά Ανάκτορα.

Ο ίδιος τους προέτρεψε να μην ρίξουν «λάδι» στις ήδη τεταμένες σχέσεις με τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η συμβουλή που τους έδωσε ήταν «να παραμείνουν σιωπηλοί μετά την ρήξη τους με το Μπάκιγχαμ γιατί η όποια αντίδραση απλώς θα επιδείνωνε την κατάσταση».

«Υπάρχει πολύ δράμα γύρω τους και γι΄αυτό θα πρέπει ο καθένας να ασχοληθεί με τα θέματά του», υποστηρίζει ο Τσόπρα σκιαγραφώντας την πνευματική κατάσταση της Μέγκαν και του Χάρι.

Το βρετανικό δημοσίευμα έρχεται την ώρα που ο δούκας του Σάσεξ ετοιμάζεται να αφήσει στην Καλιφόρνια την Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους και να μεταβεί στη Βρετανία για την στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, στις 6 Μαΐου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, ο «πνευματικός γκουρού» της Μέγκαν είπε χαρακτηριστικά: «Μου άρεσε το podcast και η επαφή που είχα με το ζεύγος Σάσεξ...Αυτή τη στιγμή και οι δύο δυσκολεύονται. Ελπίζω όμως να το ξεπεράσουν όλο αυτό με ελαφρά τη καρδία».

Η σιωπή είναι χρυσός

Ο Ινδοαμερικανός που έχει γράφει πάνω από 90 βιβλία και μάλιστα τα περισσότερα έγιναν μπεστ σέλερ, τους συμβουλεύει να αποφεύγουν να μιλούν δημοσίως για τη διαμάχη τους με τη βασιλική οικογένεια για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα, σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Η συμβουλή μου είναι να αγνοείς, γιατί αν αντιδράσεις, απλώς θα επιδεινώσεις την κατάσταση. Αν όμως δεν δώσεις σημασία, τότε οι άλλοι δεν μπορούν να πουν τίποτα, και θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σου», προσθέτει.

Ο πνευματικός γκουρού της Μέγκαν ήταν ένας εξ αυτών που παραβρέθηκε στα 40ά της γενέθλια το 2021, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η δούκισσα του Σάσεξ, «Compassion In Action 40x40», με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να επιστρέψουν στη δουλειά μετά την πανδημία της νόσου Covid.

Εκτός από τη Μέγκαν, ένθερμοι υποστηρικτές του Τσόπρα είναι πολλές διασημότητες, όπως η «πάππισα» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ και η ηθοποιός, Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η μέθοδος που ακολουθεί, όπως ο ίδιος εξηγεί, βασίζεται στον διαλογισμό και τη γιόγκα.

«Περνάω δύο ώρες κάθε πρωί κάνοντας γιόγκα και διαλογισμό και κάνω ακριβώς το ίδιο πριν κοιμηθώ. Δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά, ούτε τη γυναίκα ή τα παιδιά μου», έχει δηλώσει παλαιότερα στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ποιος είναι ο Ντίπακ Τσόπρα

Ο Ντίπακ Τσόπρα γεννήθηκε το 1947 στο Νέο Δελχί της Ινδία. Γιος ενός διαπρεπούς καρδιολόγου, του Κρίσναν Τσόπρα, αρχικά αποφάσισε να πάει ενάντια στη σταδιοδρομία του πατέρα του και να γίνει δημοσιογράφος. Τελικά ενθουσιάστηκε με την Ιατρική και γράφτηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας. Παρά την ανοδική του σταδιοδρομία, απογοητεύτηκε από την κλασική Ιατρική και την εξάρτησή της από τα φάρμακα. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της εναλλακτικής ιατρικής αποκτώντας πολλούς θαυμαστές.

 

Πηγή: protothema.gr