Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Ηχηρό μήνυμα για τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει η χρήση κροτίδων στέλνει η Αστυνομία ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Οδυσσέας Παπαδόπουλος ανέφερε: «ελπίζω ως κοινωνία να έχουμε εμπεδώσει ότι οι κροτίδες σκοτώνουν, ακρωτηριάζουν, τυφλώνουν. Ελπίζω όσοι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν κροτίδες να το έχουν καταλάβει και να αλλάξουν σκέψεις γιατί όταν το βιώσουν θα είναι πολύ αργά».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δυστυχώς οι κροτίδες δεν χρησιμοποιούνται μόνο από νεαρά άτομα αλλά και από μεγαλύτερους. «Βλέπουμε και μεγαλύτερους τους οποίους δυστυχώς οι νεαρότεροι τους βλέπουν και ως πρότυπο» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το ποιες κροτίδες είναι ποιο επικίνδυνες ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι όλες οι κροτίδες είναι εξίσου επικίνδυνες, είτε αυτές που εισάγονται είτε οι αυτοσχέδιες.

Όσον αφορά στις ενέργειες της Αστυνομίας, ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας, δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί ειδικός σχεδιασμός για τις ημέρες του Πάσχα. «Οι προσπάθειες της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί, προσπαθούμε να είμαστε εκεί που θεωρούμε ότι είναι επιρρεπείς χώροι ως προς τη χρήση κροτίδων με στόχο να προλάβουμε τα χειρότερα».

Κάλεσε όλους να μείνουν μακριά από αυτή την κακιά συνήθεια και επανέλαβε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για ένα αναίμακτο Πάσχα.