Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικο νοσοκομειο παφου

Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχεται την επόμενη Πέμπτη, 20 Απριλίου η ΠΑΣΥΚΙ σε σχέση με την υποστελέχωση του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι η στάση εργασία θα αρχίσει στις 09:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12:00.

«Ο χρόνος που μας ζητήθηκε, ώστε να εξευρεθούν πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις ως προς την σοβαρότατη υποστελέχωση του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου έχει παραχωρηθεί, όμως, δυστυχώς το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που βιώνουν οι εναπομείναντες ιατροί είναι ακόμη μια παραίτηση συναδέλφου, και μέχρι την εξερεύνηση δυο ιατρών, ψάχνουμε πλέον για τρεις τουλάχιστον, επιμένοντας σε ένα ανεπιτυχές μοτίβο επικοινωνιακού χαρακτήρα, που δυστυχώς έχει δηλητηριάσει και διαβρώσει τα θεμέλια των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Προστίθεται ότι «οι ευφάνταστες αποφάσεις για μετακίνηση ιατρών από αλλά ΤΑΕΠ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, αλλά και οι ιδιαίτερα επικίνδυνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ σε σχέση με την λειτουργία των ΤΑΕΠ στερούνται λογικής, από ιατρικής άποψης».

Ως εκ τούτου, η Συντεχνία αναφέρει ότι «επειδή περαιτέρω πίστωση χρόνου δεν μπορεί να παραχωρηθεί, γιατί αυτό σημαίνει συνυπευθυνότητα, ενημερώνουμε για την επαναφορά του μέτρου της 3ωρης στάσης εργασίας, η οποία είχε ανασταλεί».

Καλεί, τέλος, το ΔΣ του ΟΚΥπΥ όπως αποσύρει άμεσα και οριστικά τις αποφάσεις ημερομηνίας 06.04.2023