Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρτη

Μεγαλοπρεπείς θρησκευτικές παραγωγές εμπνευσμένες από την εποχή της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, σειρές και ταινίες γεμάτες συναίσθημα, θρησκευτικά και ιστορικά γεγονότα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ΑΝΤ1 διαμορφώνει το πρόγραμμά του ακολουθώντας το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Πάσχα.

Αναλυτικά:

Χθες Μ. Δευτέρα , προβληθηκε με επιτυχία «Ο Άνθρωπος του Θεού» της Γέλενα Πόποβιτς, μία ταινία για τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από τη Μ. Τετάρτη έως το Μ. Σάββατο στις 21:15, θα προβληθεί το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της.

Από τη Μ. Τετάρτη έως και τη Μ. Παρασκευή στις 18:15, θα προβάλλεται «Μωυσής: Ο νόμους του Θεού» με τους Μπαρτ Λανκαστερ και την Ειρήνη Παπά, και Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή στις 22:45 θα προβληθεί η μίνι σειρά «Πέτρος και Παύλος».

Τέλος, το Μεγάλο Σάββατο στις 23:30, ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει την Αναστάσιμη Ακολουθία.

τρ

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»

Θρησκευτικό δράμα, 1977

Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό καστ, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την Αv Μπάvκρoφτ, την Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στo ρόλο τoυ Ιησού.

μωυσης

«ΜΩΥΣΗΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Θρησκευτικό δράμα, 1975

Σκηνοθεσία: Τζιανφρανκο Ντε Μποσιο

Πρωταγωνιστούν: Μπαρτ Λανκαστερ, Ειρήνη Παπά, Άντονι Κουέιλ, Ίνγκριντ Θούλιν, Aharon Ipale, Yosef Shiloach

Πρόκειται για μια βιογραφική 6ωρη, μίνι τηλεοπτική σειρά του Μωυσή με τον Μπαρτ Λανκαστερ στον ομώνυμο ρόλο , που οδήγησε τον εβραϊκό λαό έξω από την Αίγυπτο, χωρίζοντας την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια παρέδωσε τις Δέκα Εντολές από τον Θεό.

Είναι μια ιταλική/βρετανική παραγωγή που γυρίστηκε το 1973/74 και με πρωταγωνιστή τον Burt Lancaster ως Moses, την Ειρήνη Παπα και αποτελεί συμπαραγωγή των ITC / RAI που γυρίστηκε στη Ρώμη, στο Ισραήλ και το Μαρόκο.

Πολλοί από τους σεναριογράφους, το καστ και το συνεργείο συνέβαλαν σε μια άλλη βιβλική συμπαραγωγή των ITC/RAI, την πασίγνωστη, προαναφερόμενη μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (Jesus of Nazareth), που κυκλοφόρησε το 1977.

Moses_the_Lawgiver