Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Επανέρχονται σταδιακά οι ιστοσελίδες των Υπουργείων και των κυβερνητικών υπηρεσιών, μετά τη διαρροή που πλημμύρισε το δωμάτιο με τους severs στο Υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα ο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή,  δήλωσε πως τεχνικοί είχαν στεγνώσει τους διακομιστές και τους εξέτασαν. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, αργά το απόγευμα έγινε τεχνικός έλεγχος όπου και εντοπίστηκαν κάποια εξαρτήματα τα οποία έπαθαν κάποιες βλάβες από την επαφή τους με το νερό.Τα συγκεκριμένα αυτά εξαρτήματα αφαιρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ανταλλακτικά εξαρτήματα. 

Ακολούθως έγινε επαναλειτουργία του συστήματος, και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα τεστ το οποίο γίνεται και σε περίπτωση που εντοπιστεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την λειτουργία του συστήματος θα τεθεί και πάλι εκτός λειτουργίας.

Οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να δείχνουν ότι δεν έγινε απώλεια δεδομένων και πόσο το σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, αύριο μετά την να σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου ό υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας θα προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με το συμβάν αλλά και για την απόφαση που έχει λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2022 για με τη μεταφορά των συστημάτων στις εγκαταστάσεις της CYTA αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιο ατύχημα. Απόφαση η οποία δεν υλοποιήθηκε.