Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας θα συναντηθούν τη Μεγάλη Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. οι επιτάφιοι των Ιερών Ναών Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα, έπειτα από την περιφορά τους στην εντός των τειχών πόλη, ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Δήμος Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται, της περιφοράς των επιταφίων θα ηγούνται οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρω, Νικόδημου.

Προστίθεται πως τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης θα μεταφέρει άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, με τη συνοδεία μελών του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου, ενώ κατά τη διάρκεια της περιφοράς η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου θα αποδίδει ύμνους.

Συμπληρώνεται ότι τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη θα μεταφέρει το 40ό Σύστημα Προσκόπων με τη συνοδεία της μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα θα συνοδεύει το 107ο Συστήμα Προσκόπων Λυκαβηττού και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους, καταλήγει η ανακοίνωση.