Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηγιάννης Πορεία Χριστοδούλας Λάρνακα.

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση.

Σε χαιρετισμό του στην έναρξη της 48ης Πορείας Χριστοδούλας, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «για άλλη μια χρονιά η πορεία Χριστοδούλας ευαισθητοποιεί το ευρύ κυπριακό κοινό, ώστε να συμπαρασταθεί οικονομικά όπως μπορεί στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, καταβάλλοντας εισφορές προς υποστήριξη του φιλάνθρωπου έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» έχει τον τίτλο «Να είσαι εκεί» και «είμαστε όλοι εδώ, στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο».

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού «η Χριστοδούλα με την πορεία που έκανε σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας, έδειξε ότι αυτός ο λαός αντέχει στις όποιες περιστάσεις και προβλήματα. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση».

Η όποια εθελοντική πρωτοβουλία, συνέχισε «από διάφορους φορείς και οργανισμούς, είναι ευπρόσδεκτη». «Αναπτερώνουμε με την παρουσία και την προσφορά μας το ηθικό των ανθρώπων που εργάζονται για να πετύχει αυτή η προσπάθεια» είπε και πρόσθεσε πως «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία των ίδιων των ασθενών και των συγγενών τους».

Είμαστε δίπλα στον αγώνα τους, είπε «συμμετέχουμε στην Πορεία Χριστοδούλας, στηρίζοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου, που εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Η ευγενική, συλλογική και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, συμβάλλει αποδεδειγμένα και καταλυτικά στην επίτευξη του σκοπού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ευχαριστίες στους πολίτες για την συμβολή τους που είναι, όπως είπε «σημαντική και πολύτιμη για να μπορέσει να συνεχίσει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν στους ανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη».

«Είμαστε εδώ ως κοινωνικό σύνολο, στην κορυφαία  διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας για να τους ενισχύσουμε τη δύναμη και το κουράγιο» συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τους διοργανωτές της πορείας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, την Τράπεζα Κύπρου και τους εθελοντές, που και φέτος εργάστηκαν άοκνα, όπως είπεμ προκειμένου «να συνδράμουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς εμπράκτως, με ό,τι μπορούμε. Το έργο που επιτελούν, εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, είναι πάνω από όλα και θεάρεστο».