Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με άστατο καιρό, βροχές και σκόνη εισέρχεται από σήμερα (09/04) στη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας παρά τη μικρή σταδιακή άνοδο που θα καταγράψει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει συννεφιασμένο.

Το «μενού» του καιρού δεν θα διαφοροποιηθεί ούτε και τη Δευτέρα καθώς δεν αποκλείεται να πέσει μεμονωμένη καταιγίδα στο εσωτερικό.  Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Λειτουργός του Τμήματος, Ανδρέας Χρυσάνθου η μεταφερόμενη σκόνη που έφτασε από τη Βόρεια Λιβύη και Βόρεια Αίγυπτο θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα.

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη όπου επίσης αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει σταδιακά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και αύριο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά παράλια μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά, στα νότια και τοπικά στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο σταδιακά στα ανατολικά παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αρχικά τοπικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα παρατηρηθούν σταδιακά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, από το μεσημέρι και μετά. Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αρχικά κυρίως στα παράλια, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Η θερμοκρασία τη Μεγάλη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.