Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με άστατο καιρό, βροχές και σκόνη εισερχόμαστε από αύριο στη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας παρά τη μικρή σταδιακή άνοδο που θα καταγράψει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει συννεφιασμένο.

Ο Λειτουργός του Τμήματος, Ανδρέας Χρυσάνθου δήλωσε ότι «αναμένονται κάποιες μεμονωμένες βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Άνεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Να τονίσουμε πως  στα προσήνεμα παράλια, ιδιαίτερα στα νότια και στα  παράλια θα πνέουν ισχυροί μέχρι 4 με 5 μποφόρ».

Το «μενού» του καιρού δεν θα διαφοροποιηθεί ούτε και τη Δευτέρα καθώς δεν αποκλείεται να πέσει μεμονωμένη καταιγίδα στο εσωτερικό.  Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο κ. Χρυσάνθου η μεταφερόμενη σκόνη που έφτασε από τη Βόρεια Λιβύη και Βόρεια Αίγυπτο θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα.

«Στην ατμόσφαιρα αιωρείται σκόνη. Οι κύριες συγκεντρώσεις της βρίσκονται σε ανώτερα στρώματα, δηλαδή υπάρχει σκόνη βρίσκεται σε ανώτερα στρώματα,  υπάρχουν έντονοι άνεμοι που δεν επιτρέπει στην σκόνη να κατέβει στην επιφάνεια», σημείωσε ο κ. Χρυσάνθου.

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη όπου επίσης αναμένονται βροχές και καταιγίδες.