Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βασιλιάς Κάρολος Χάρι Μέγκαν

Την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ δείχνουν νέες αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του βασιλικού συντάκτη Ρόμπερτ Τζόμπσον «Ο Βασιλιάς μας» (“Our King”).

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου ο πρίγκιπας Χάρι οργίστηκε όταν ο πατέρας του αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη Μέγκαν Μαρκλ στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας.

«Είσαι σίγουρος, Χάρολντ;», ρώτησε τον Χάρι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που ενημερώθηκε για τα σχέδιά του να παντρευτεί την Αμερικανίδα ηθοποιό. Αμέσως, ο πατέρας του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να περιλάβει τη Μέγκαν στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας. Κι αυτό επειδή το μισθολόγιο είχε επιβαρυνθεί από την Καμίλα και την οικογένεια του Γουίλιαμ, που ολοένα και αυξανόταν. «Ατό εξόργισε τον Χάρι», γράφει ο Τζόμπσον, σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου του που περιήλθε σε γνώση της Daily Mail.

Ο Κάρολος σταμάτησε να απαντά στα τηλέφωνα

Η άρνηση του Καρόλου προκάλεσε μία από τις πρώτες κόντρες πατέρα και γιου. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του γιου του, που τον έβρισε και επέμεινε στο αίτημά του.

«Όταν η βασίλισσα ρώτησε τον Κάρολο γιατί αρνήθηκε, εκείνος της είπε ότι δεν είναι τράπεζα», γράφει ο Τζόμπσον.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όλα τα περιστατικά που αναφέρουν δημόσια ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, όπως ο καβγάς της ηθοποιού με την Κέιτ Μίντλετον τις παραμονές του γάμου της, απέκτησαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μυαλό τους, λόγω της άρνησης του Καρολου.

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Χάρι είχε την αίσθηση ότι ο Γουίλιαμ δεν ήταν θετικός στην Μέγκαν Μαρκλ, καθώς πίστευε ότι η σχέση τους ήταν ένα «θυελλώδες ρομάντζο», που θα κρατούσε λίγο. Η Μέγκαν, την ίδια στιγμή, θεωρούσε την Κέιτ «απόμακρη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Δυσαρεστημένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Όμως τα δημόσια παράπονα των Χάρι και Μέγκαν προκάλεσαν απογοήτευση με τον καιρό και στη βασίλισσα Ελισάβετ. Φυσικά, η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά τη συνέντευξή τους τον Μάρτιο του 2021 στην Όπρα Γουίνφρι.

Η βασίλισσα θεωρούσε τη συμπεριφορά των Σάσεξ ως «αρκετά τρελή», λέει ο Τζόμπσον. Αργότερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας του Χάρι για τη γυναίκα του «θόλωσε την κρίση του».