Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυ

Επί ποδός βρίσκονται οι διωκτικές αρχές ενόψει του Πάσχα και των νεαρών, οι οποίοι  κάθε βράδυ μετατρέπουν περιοχές σε εμπόλεμη ζώνη με απανωτές εκρήξεις από κροτίδες και πυροτεχνήματα. Χθες οι αρχές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις εντόπισαν και κατάσχεσαν υλικά έτοιμα προς χρήση από νεαρούς. 

Η αρχή έγινε πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή Ηλιούπολης.

θυ

*Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα ανευρεθέντα

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, «μετά από σχετική πληροφορία μέλη της αστυνομίας εντόπισαν χθες βράδυ σε περίβολο εκκλησίας στην επαρχία Λευκωσίας δύο χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν δέκα αυτοσχέδιες εμπρηστικές μολότοφ».

Λίγες ώρες αργότερα αυτή την φορά στην περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου μέλη της ΜΜΑΔ που βρίσκονταν σε περιπολία αντιλήφθηκαν νεαρά πρόσωπα να κινούνται ύποπτα έξω από περίπτερο.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδουλίδου, «επίσης στις 02:00 τα ξημερώματα μέλη της ΜΜΑΔ που βρίσκονταν σε περιπολία και πάλι στην επαρχία Λευκωσίας αντιλήφθηκαν νεαρά πρόσωπα τα οποία αφού τράπηκαν σε φυγή στην θέα του περιπολικού εγκατέλειψαν στο σημείο ένα καρότσι με 104 εργοστασιακά εκδρομικά γκαζάκια βουτανίου».

Οι Αρχές ετοιμάζουν πλάνο δράσης σε ότι αφορά την μεγάλη εβδομάδα ενώ την ερχόμενη Δευτέρα στο αρχηγείο αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με επίκεντρο τα μέτρα που θα ληφθούν.