Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγ

Απίστευτη είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έζησε μια βδομάδα σε μια βάρκα στον Αμαζόνιο με τη σορό του συζύγου της, τρώγοντας μονάχα ωμό ψάρι για να επιβιώσει.

Η Maria das Graças Mota Bernardo έπρεπε να καταπολεμήσει τους γύπες που… έφταναν στην βάρκα για το πτώμα του συζύγου της.

Η 68χρονη ήταν στο πρώτο της ταξίδι για ψάρεμα με τον σύζυγό της, José Nilson de Souza Bernardo όταν εκείνος πέθανε από καρδιακό επεισόδιο τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου. Ήταν η πρώτη ημέρα της εκδρομής τους.

Η κόρη τους, Cristiane είπε στους δημοσιογράφους ότι «Μετά το δείπνο, ο πατέρας μου πήγε να ξαπλώσει στην αιώρα, αλλά το σχοινί έσπασε και τρόμαξε. Σηκώθηκε και χτύπησε το γόνατό του. Κάθισε πάλι και άρχισε αισθάνεται ότι καίγεται. Είπε στη μαμά μου ότι αισθανόταν ζεστός. Στη συνέχεια σηκώθηκε, έβγαλε μία κραυγή και έπεσε. Η μητέρα μου τον έπιασε, του σήκωσε το κεφάλι και τότε άφησε την τελευταία του πνοή». 

Στη συνέχεια, η μητέρα της Cristiane έδεσε το κανό και πήγε να ζητήσει βοήθεια από ένα άλλο σκάφος που βρισκόταν κοντά αλλά ξαφνικά η μηχανή της βάρκας τους σταμάτησε.

Κωπηλατούσε για μέρες


«Πήγε στην πλώρη και άρχισε να κωπηλατεί. Πέρασε όλες αυτές τις μέρες κωπηλατώντας» είπε η κόρη της σημειώνοντας ότι σχεδίαζαν αυτό το ταξίδι για μήνες. «Ήθελε να βγάλει πολλές φωτογραφίες. Θα ήταν η στιγμή τους».

Η Cristiane είπε ότι η μητέρα της πέρασε τις πρώτες μέρες τρώγοντας ωμό ψάρι και αλεύρι που είχαν στο σκάφος.

«Μια μέρα ήπιε μόνο νερό. Μια άλλη μέρα, έτρωγε μόνο αλεύρι με νερό και έπινε σκέτο χυμό λεμονιού. Την τρίτη μέρα, πέρασε ένας άντρας με ένα κανό με κινητήρα. Η μητέρα μου του ζήτησε βοήθεια αλλά εκείνος απλά συνέχισε την πορεία του». 

Η μητέρα της χτυπούσε τα κατσαρολικά για να απομακρύνει τα σαρκοφάγα ζώα που πλησίαζαν. Ούρλιαζε όσο μπορούσε για βοήθεια αλλά κανείς δεν απαντούσε.

Αποφάσισε να μετακινηθεί προς την άλλη πλευρά του σκάφους τους και κάλυψε τη μύτη της με ένα πανί όταν το πτώμα του συζύγου της άρχισε να αποσυντίθεται.

Όταν τελείωσε ο εφιάλτης 


Η Μaria και ο σύζυγός τους ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στις 28 Μαρτίου.

Όταν δεν κατάφεραν να επιστρέψουν σπίτι τους ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Είχαν ένα μικρό σκάφος και ένα μικρότερο κανό για να εξερευνήσουν τα δάση του Αμαζονίου. Όταν η οικογένεια ανακάλυψε όμως το κανό του ζευγαριού δεμένο σε ένα δέντρο ειδοποίησαν τις αρχές.

Μέσα βρέθηκαν σάπια ψάρια και ένα δίχτυ που ήταν ακόμα απλωμένο στο νερό. Στις 4 Απριλίου, το Ναυτικό της Βραζιλίας βρήκε το σκάφος του ζευγαριού που είχε παρασυρθεί στην Ιραντούμπα, περίπου 160 χλμ από το σημείο αναχώρησής τους, μια εβδομάδα αφού είχαν φύγει.

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε τη Maria από το σημείο και οι αξιωματούχοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Manaus, όπου η Maria λαμβάνει κλινική και ψυχολογική φροντίδα αυτή τη στιγμή.

Πηγή: in.gr