Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της, μία 33χρονη Βερολινέζα δέχθηκε επτά μαχαιριές από έναν άγνωστο άνδρα. Η γυναίκα επέβαινε σε λεωφορείο μαζί με τα παιδιά της.

Το φρικιαστικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη, με τις Αρχές, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild», να προχωρούν την Παρασκευή στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Επικαλούμενο τις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου, το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αστυνομικοί είναι σχεδόν σίγουροι ότι έχουν στα χέρια τους τον δράστη.

Η μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά μπροστά στα μάτια των ανήλικων κοριτσιών της, εννέα και επτά χρονών.

Ο ύποπτος άνδρας συνελήφθη χθες τα μεσάνυχτα στην οδό Luxemburger Strasse, στην περιοχή Βέντινγκ του Βερολίνου, όπως αναφέρει ο Σεμπάστιαν Μπίχνερ, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Βερολίνου.

Αρχικά, η αστυνομία πίστευε ότι η γυναίκα είχε πέσει τυχαία θύμα του δράστη. Οι δύο κόρες της είχαν δηλώσει μάλιστα στις αρχές ότι ουδέποτε είχαν δει τον γενειοφόρο άνδρα που μαχαίρωσε με μανία την μητέρα τους.

Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild», η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ο δράστης γνωρίζει το θύμα.
Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί το «καθεστώς» της σχέσης τους: αν ήταν δηλαδή φιλική ή ερωτική.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, όταν η 33χρονη Βερολινέζα με τις δύο κόρες της επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο «Leopoldplatz» στη συνοικία Βέντινγκ.

Ο δράστης βρισκόταν ήδη στο λεωφορείο. Ξαφνικά, στη συνοικία Gesundbrunnen ο άνδρας έσπευσε προς το θύμα παραμερίζοντας τα δύο παιδιά της και με το μαχαίρι του τραυμάτισε τη γυναίκα συνολικά επτά φορές.

Οι επιβάτες έσπευσαν να την βοηθήσουν με τον δράστη να βρίσκει την ευκαιρία να κατέβει από το λεωφορείο στη στάση Nauener Straße και να γίνεται «καπνός».

Η 33χρονη υποβλήθηκε σε δεκάωρη επέμβαση. Έφερε σοβαρά τραύματα στην καρδιά, τους πνεύμονες και το στομάχι.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: protothema.gr