Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπος διοικησεως

Τους στόχους και τις επιδιώξεις της για τα επόμενα έξι χρόνια ανέλυσε μετά την επικύρωση από τη Βουλή του επαναδιορισμού της, η επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη νέα κόντρα θεσμών μεταξύ της ίδιας και του Γενικού Ελεγκτή τονίζοντας ότι τα αφήνει όλα στο περιθώριο και ότι δεν έχει ενέργεια να δώσει για τίποτε φτηνιάρικο.

Όσον αφορά στον επαναδιορισμό της η κ. Λοττίδη είπε: «Νιώθω ότι έχω τη δύναμη να προχωρήσω και να είμαι δίπλα σε κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κυρίως στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη από στήριξη. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε ενδελεχώς κάθε παράπονο ξεχωριστά με στόχο να μην υπάρχει αδικία για οτιδήποτε απασχολεί τους συνανθρώπους μας».

Για την κόντρα με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Επίτροπος Διοικήσεως σχολίασε: «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Εγώ δεν έχω τίποτα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή. Τα όσα συνέβησαν πριν από τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας με λύπησαν. Ήταν μια προσπάθεια που στόχευε το πρόσωπό μου. Έξι χρόνια μετά αντί να συζητούμε για το έργο του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως μιλούμε για τη σύζυγο, του συζύγου κλπ, με σεξιστικά σχόλια».

Αναφερόμενη στην απόρριψη από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη των ισχυρισμών περί σεξιστικής επίθεσης η κ. Λοττίδη δήλωσε: η νομική μου εκπαίδευση και παιδεία με βοήθησε να μιλώ πάντοτε με αποδείξεις και όχι με εικασίες. Και ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής προσπάθησε να με αμφισβητήσει αλλά όταν αιφνιδιάστηκε που του έδειξα όλες τις αναρτήσεις που είχε κάνει, σηκώθηκε και έφυγε».

Για τις περιβόητες επιστολές στο Προεδρικό, η κ. Λοττίδη ανέφερε ότι έμαθε για το περιεχόμενό τους και ότι πρόκειται για παλιές εκθέσεις οι οποίες έχουν απαντηθεί.

«Ήταν οι κουτσομπολίστικες ανώνυμες επιστολές χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Όλα αυτά μπαίνουν στο περιθώριο. Δεν έχω ενέργεια να δώσω για τίποτε φτηνιάρικο. Είμαι εδώ γιατί με επέλεξαν οι πολίτες μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν» επεσήμανε η Επίτροπος Διοικήσεως.