Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γφδ

«Θύμα» των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση της Γαλλίας έπεσε το αγαπημένο εστιατόριο του Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης διαδηλωτές στο Παρίσι έβαλαν στο στόχαστρο το μπιστρό La Rotonde στο οποίο έβαλαν φωτιά ενώ πέταξαν πέτρες, μπογιές και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο.

Πρόκειται για το εστιατόριο στο οποίο ο Μακρόν είχε πανηγυρίσει την νίκη του στις εκλογές του 2017.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διασημα μπιστρό στην πρωτεύουσα της Γαλλίας καθώς στο παρελθόν το επισκέπτονταν διασημότητες με κορυφαία τον Ισπανό ζωγράφο, Πάμπλο Πικάσο.


Αυτή δεν ήταν η μοναδική «ιδιαίτερη» αντίδραση στις διαδηλώσεις της Πέμπτης καθώς εργαζόμενοι στην καθαριότητα πέταξαν νεκρούς αρουραίους «για να δείξουν την σκληρή πραγματικότητα της εργασίας τους» όπως δήλωσε η επικεφαλής του σωματείου CGT.

Παράληλλα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ περίπου 100 άτομα μπλόκαραν τον δρόμο που οδηγεί στον τερματικό σταθμό νο1 και εισέβαλαν στο κτήριο.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας στις διαδηλώσεις της Πέμπτης συμμετείχαν περίπου 570.000 άτομα με τα συνδικάτα, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος και προσέγγισε σχεδόν τα 2 εκατομμύρια.

Πηγή: protothema.gr